Thessa-en-Bjorn.reismee.nl

Dag 13: Downtown Orlando, Christmas, Port Canaveral, Cape Canaveral en Olive Garden

¡Hola!

Vandaag wederom een geweldige dag gehad! We hebben weer een mooi stukje van Florida gezien.

Nadat we weer lekker in ons huisje ontbeten hadden, zijn we eerst even naar de Publix geweest om de nodige rantsoenen voor onderweg te halen. Lekkere belegde broodjes met ham en kaas, donuts met chocola en uiteraard genoeg te drinken, want het is hier nog steeds erg warm! Hiervandaan zijn we naar DownTown Orlando gereden. Hier zijn we verder niet uitgestapt, maar hebben we vanuit de auto wel lekker rondgekeken.

Vanuit Orlando zijn we naar Christmas gereden. TomTom ingesteld op 'vermijd tolwegen' en zo een hele mooie route gereden. Ik had stiekem best hoge verwachtingen van Christmas...verwachtte een mega kerstboom met prachtige versieringen, een schattig pleintje waar de kerstboom dan op zou staan, de Kerstman in zijn arrenslee, elfjes, cadeautjes, slingers...., maar dat viel een klein beetje tegen...

Er stond wel een kerstboom, maar die was niet echt heeeel mooi. We hebben dus wel heel veel schik gehad toen we daar in the middle of nowhere stonden en erachter kwamen dat dit toch echt alles was!

Vanuit Christmas zijn we via Cocoa naar Port Canaveral gereden. Wederom een hartstikke leuke route om te rijden. Bjorn heeft nog een wasbeer gezien, maar die lag helaas dood langs de weg! In Port Canaveral zagen we al gelijk het eerste cruiseschip liggen.

We zijn gestopt bij het Manatee Sanctuary Park.

Een mooi park aan het water. Hier hebben we lekker even rondgewandeld, van het uitzicht genoten en natuurlijk de nodige foto's gemaakt.

We moesten ook echt even tanken, dus dat hebben we ook maar gelijk even gedaan. Uiteraard weer een lekkere verkoelende slurpee gehaald en een appeltje voor de dorst! Vanuit Port Canaveral zijn we naar Cape Canaveral gereden naar het Kennedy Space Centre. Onderweg goed opgelet of we alligators zagen, maar helaas...

Het was bijna 17.00 uur toen we bij het Kennedy Space Centre aankwamen en we konden nog we toegangskaarten kopen, maar aangezien we allebei niet van die 'Space mensen' zijn, hebben we dat maar niet gedaan en hebben we buiten een beetje rondgekeken en wat foto's gemaakt.

Terug heb ik nog wel een alligator gezien!! Maar we konden op dat moment helaas niet stoppen om ‘m op de foto te zetten!

Om de dag goed af te sluiten, zijn we bij Olive Garden gaan eten. Jummie!!!

Bjorn had een mixed grill en zelf had ik de Chicken Parmigiana. We hebben echt heerlijk gegeten en vooral de broodjes smaakten erg goed! Het was een heerlijke afsluiter van een heerlijke dag.

Thuis hebben we nog heel even gezwommen, maar het begon al vrij snel , vrij hard te regenen. Het was trouwens ook al vrij snel weer over! Nog even lekker tv gekeken (Cake Boss!) en op tijd ons mandje opgezocht. Nog een paar dagen en dan zit het er voor ons alweer op. We willen er nog even niet aan denken, hebben het hier nog veel te goed naar ons zin!!

Groetjes van Bjorn en Thessa

Mirjam

Hilarisch dat stukje over Christmas! Dat zou mij ook overkomen zijn, want natuurlijk schept zo'n naam hoge verwachtingen.. Maar, je kan er nog lang lol om hebben;-)

Marit

Dit jaar is er weinig te raden;-)
Zit denk ik geen prijs in........

Mirjam

Nee he? Dat viel mij ook al op! Jammer hoor, had zo'n kerstsok erg leuk gevonden;-)))