Thessa-en-Bjorn.reismee.nl

Dag 5: Kelly Park

PIEP PIEP PIEP PIEP! 08:00 AM geeft de wekker vandaag aan. GAAP!

Een nieuwe dag in Orlando is aangebroken.

Na lekker even gedouched te hebben besluiten we vandaag is naar het op internet zo geweldig geprezen Kelly Park af te reizen. Eerst even naar de Publix om een voorraad drinken en eten in te slaan want het beloofde een wederom warme dag te worden. (Het kwik is overdag nog niet onder de 35 graden geweest.. s'nachts komt het niet lager dan 28 graden..)

Ons bezoek aan de Publix leverde ons een erg handige jug op waarvoor we uiteraard ook een zak ijsklontjes hadden meegenomen. Nadat we onze flesjes water en cola, de broodjes, ananas en zak chips samen met de jug en de ijsklontjes aan de kassa hadden afgerekend zijn we het boeltje in de auto gaan laden. De jug (een piepschuime bak met daarop een deksel.. veel meer is het niet) meteen gevuld met 2 kilo ijsklontjes, de flesjes vocht, broodjes en andere versnaperingen er in en onze reis naar Kelly Park kon beginnen.

Eenmaal aangekomen bij Kelly Park hebben we eerst 2 tubes moeten regelen en kwamen we nadat we de tubes in de auto hadden ge(propt)legt bij een juffrouw die het parkeergeld in ontvangst wilde nemen. 3,00 dollar voor de hele dag. We besloten niet moeilijk te doen en betaalde de vrouw waar ze om vroeg en konden vervolgens ons parkeerplekje gaan opzoeken.
Eenmaal een parkeerplek gevonden, konden de tubes en de reeds gevulde jug uit de auto worden geladen (wat is het heerlijk om een wat grotere auto te hebben) en werd het boeltje op een heerlijk plekje aan het water (in de schaduw) uitgestald. Het was tijd om de tubes (en onszelf) te water te laten en Bjorn nam daarbij het voortouw. Als eerste legde hij de tube op het water om er daarna zelf op te gaan zitten. Heerlijk hoor!

Thessa volgde al snel en voor we het wisten lagen we enige tijd al spetterend op het water te drijven.

Wat een prachtige omgeving zeg... wat een flora en fauna.. prachtig!

Thessa vertelde aan het begin van de vakantie al dat ze graag wasbeertjes in het echt wilde zien... Helaas voor Thessa moet ze het met een door Bjorn gemaakte foto doen want op het moment dat we besloten hadden om op de kant even een beetje op te drogen, heeft Thessa een lekker boek gepakt en besloot Bjorn om (woudloper?) er op z'n slippers op uit te gaan. Na een minuut of 5 wat bruggetjes overgelopen te zijn belandde Bjorn in een stuk ongerepte wildernis en stond hij oog in oog met.. jawel.. de hele familie wasbeer! (Was Thessa hier maar bij..) Moeder samen met 4 kids! De kids vonden de aanwezigheid van Bjorn al vrij snel helemaal niets en besloten direct het haze...uhm wasberenpad te kiezen. Moeders vond het nog wel een leuk momentje om haar kapsel op de foto te laten zetten.

Na een klein half uurtje (t' kan ook best een uurtje geweest zijn) kwam Bjorn terug met een goed gevulde fotocamera. De foto's spreken voor zich.

Gewoonweg een prachtige omgeving om te wandelen. Maar alleen als je van een beetje spanning houd.. de dieren (en insecten) die er leven zijn zeker niet ongevaarlijk!

Tegen een uur of 15:00 vertrokken we weer richting Orlando,

om daar onze villa (maar vooral ons zwembad) weer op te zoeken. Al met al een fantastische middag in het Kelly Park!

Erik en Elisa

Wat een mooi park zeg en die wasbeertjes.....
Zo te zien en lezen genieten jullie erg van de vakantie.

Vind het leuk om jullie verhalen te lezen en jullie een beetje te volgen.

Geniet nog van de rest van de vakantie!!!

Groetjes Erik en Elisa

Bjorn en Thessa

Hé Erik en Elisa!

Leuk dat jullie ons ook een beetje volgen. We zijn inderdaad super aan het genieten! Het is hier te gek en Kelly Park was inderdaad hartstikke mooi.

Jullie ook een hele fijne vakantie!!!

Thessa

Pieter & Petra

Hey Bjorn & Thessa,

Wij hebben jullie verslag vanaf het begin in 1x gelezen en jullie zitten daar prima in een mooie villa met een mooie auto vd deur.

Leuk idee om naar Kelly Park te gaan, wij willen ook een aantal natuurparken bezoeken en dit is toch wel erg mooi en zetten deze dus op ons lijstje voor onze trip in september a.s.

Ik heb op mn blog ook een link naar jullie verslag geplaatst, ik neem aan dat jullie dat niet erg vinden ;-)

Pieter & Petra "PenPe"

Bjorn en Thessa

Hoi Pieter en Petra,

Uiteraard vinden we dat niet erg, alleen maar leuk!! :-)

Kelly Park is zeker een aanrader. Wij hebben er echt een hele leuke dag gehad. Bjorn wil er eigenlijk nog een keer 's ochtends vroeg naar toe om zwarte beren en racoon's te spotten!!

Groetjes van Bjorn en Thessa